HABERLER
TEOG Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyız?

Bir çok öğrenci okul sınavlarına veya TEOG YGS LYS gibi sınavlara gireceğinde yeterli çalışma motivasyonu olduğu halde nasıl çalışması gerektiğini bilememektedir. Bu çalışma sistemini oturtmak daha çok ilkokul çağlarında kazanılmaktadır. Daha sonra kazılamaz demekte doğru değildir bir öğrenci hatta bir insan istedikten sonra her türlü zorluğun üstesinden gelebileceği kesindir. TEOG sınavında başarılı olabilmek için önemli olan ilk unsur  6. Ve 7. Sınıfta öğrencinin 8. Sınıfa kadar donanımlı ve her konuyu anlamış olmasından geçer. İyi bir ortalama sınava daha çok katkı demektir. 7.sınıfın yaz tatilinde ders çalışmaya başlanılması gerekir. TEOG 1’in ilk konuları az olmakla birlikte sınav tarihi çok daha erkendir. Öğrenci okulun açılmasıyla birlikte ders çalışmaya başlarsa konularını yetiştirmesi de bir hayli zor olacaktır. Tekfidan Akademi olarak gerçekleştirdiğimiz hafta sonu kurslarımız sayesinde TEOG 1  Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi, İngilizce ve Din Kültürü derslerinin ilk sınav kazanımlarını öğrencilerimize kavratıp sınava kalan günlerde sadece soru çözümü yapılmaktadır. Bu sayede öğrenci okulundan önde olmakta hem de motivasyonu üst seviyede olmaktadır. Seçilecek dershane de 8. Sınıf öğrencileri için çok önemlidir.

Dershaneye mi gitmeliyim yoksa özel ders mi almalıyım?

Özel ders sınav dönemleri için çoğu öğrencinin başvurduğu bir çalışma sistemidir. İmkan varsa hem dershaneye gitmeli hem de özel ders almakta fayda vardır. Yada bizim sistemimiz gibi özel ders ve kursu içinde olan ücretsiz online ders alabileceğiniz kendi kaynakları olan bir kurum bulmak. Dershanenizin veya okulunuzun sürekli ders programı yapmasına ve aylık deneme sınavı sayasını kayıt olmadan önce mutlaka öğrenmeniz ve size önceki sınav başarılarına dair bilgileri rahatlıkla verebilmelidir. Farklı ve iyi bir özel ders öğretmeni sizelere farklı bakış açısını kazandırabilir.

Sınav süresini iyi tayin etmek bir başka önemli husustur. Türkçe’nin katsayısı çok yüksek olduğundan okuma alışkanlığı olmayan öğrenciler mutlaka bir hızlı okuma kursuna yazın kayıt olmalıdır. Bazı öğrenciler soruları yanlış okumakta ve dikkatsizlikten doğru cevabı bulsa dahi yanlış cevabı işaretleyebilmektedir.

Daha detaylı bilgi almak için Sınav Koçlarımız sizlere yardım etmekten memnun olacaklardır.

Herkese Başarılar

Tekfidan Akademi

©2017 - Tekfidan Akademi | Ataşehir Özel Ders - Tüm Hakları Saklıdır. TTKobi Hazır Web Sitesi